Κι άλλο ρεκόρ για τον Σιμονέλι

Παγκόσμιο ρεκόρ κατέκτησε και πάλι ένας αθλητής εμβληματικός για την τοξοβολία παγκοσμίως, αλλά εμβληματικός και για τους ανθρώπους με αναπηρίες που επιμένουν να αγωνίζονται ξεπερνώντας οποιοδήποτε πρόβλημα. Ο αθλητής δεν είναι άλλος από τον περίφημο Αλμπέρτο Σιμονέλι, που έρχεται από την Ιταλία και που ήδη αναδείχθηκε τρεις φορές νικητής σε παρα-ολυμπιακούς αγώνες.

Στο πλαίσιο των αγώνων κατάταξης που έγιναν στο Ντουμπάι, ο Σιμονέλι κατάφερε να ξεπεράσει το δικό του προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, αφού συγκέντρωσε 707 από τους συνολικά 720 βαθμούς, στους αγώνες κατάταξης στην κατηγορία των 50 μέτρων με 72 βέλη. Μέχρι το 2015, το παγκόσμιο αυτό ρεκόρ που κατείχε και πάλι ο ίδιος έφτανε τους 706 βαθμούς.

Η διοργάνωση στο Ντουμπάι ήταν φέτος στον πέμπτο χρόνο της και ήταν η πρώτη για το 2019, που αφορά αγώνες παρα – τοξοβολίας. Οι αθλητές του χώρου έχουν πλέον το βλέμμα τους στραμμένο στους παρα-ολυμπιακούς του Τόκιο, που θα γίνουν το 2020.

Σύμφωνα με την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, στους αγώνες αυτούς που θα διοργανωθούν το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου στην ιαπωνική πρωτεύουσα, θα πάρουν μέρος συνολικά 4.400 αθλητές από συνολικά 22 αθλήματα, με το μπάντμιντον και το τάε κβο ντο να εμφανίζονται για πρώτη φορά σε τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

Αθλητές με ειδικές ικανότητες

Ο Αμπέρτο Σιμονέλι είναι σήμερα 51 χρονών. Πρόκειται για μέλος της εθνικής παρα-ολυμπιακής ομάδας της χώρας του, ενώ είναι ένας άνθρωπος που αποδεικνύει ότι η θέληση ξεπερνά τα προβλήματα και ότι ένας αθλητής με κινητικά προβλήματα δεν υστερεί σε τίποτα, κυρίως σε αθλήματα όπως η τοξοβολία.

Ο Κύπριος Χρήστος Μισός, η Ελληνίδα Δωροθέα Ποιμενίδου αλλά και πολλοί άλλοι αθλητές είναι πραγματικά παραδείγματα προς μίμηση, καθώς με τις επιδόσεις τους συγκεντρώνουν τον θαυμασμό ολόκληρου του κόσμου. Με την επιμονή και την στάση τους, δείχνουν ότι δεν αφήνουν την οποιαδήποτε σωματική αναπηρία να εμποδίσει τη θέλησή τους για δημιουργία και επίτευξη στόχων.