Οι καλύτεροι των καλύτερων στην Κύπρο

Τους καλύτερους των καλύτερων, τους ανθρώπους που με την επιμονή και τον επαγγελματισμό τους αποτελούν την καλύτερη “διαφήμιση” του αθλήματος τίμησε και φέτος η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας.

Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, που αθλούνται με πείσμα και επιμονή θέλοντας να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και την προηγούμενη επίδοσή τους, βρίσκονται μεταξύ των αθλητών και των αθλητριών που τιμήθηκαν. Σε καμία περίπτωση, όμως, από μια τέτοια λίστα βραβεύσεων δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα διάφορα σωματεία τοξοβολίας, οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται σε όλη την Κύπρο, οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν το “παρών” στη λίστα των τιμώμενων.

Τέσσερις αθλητές βραβεύτηκαν στην κατηγορία ανδρών ολυμπιακού τόξου. Πρόκειται για τους Κ.Παναγή, Κ. Λοίζου, Αν. Ονουφρίου και Μ. Ελ Χελάλι.

Στην κατηγορία γυναικών που ρίχνουν με ολυμπιακό τόξο τα βραβεία πήραν οι Α. Καλλένου, Χρ. Χατζηερωτοκρίτου, Μ. Κουρουνά, Έ. Μουσικού, Ει. Ανδρέου.

Σε ό,τι αφορά στο σύνθετο τόξο, στην κατηγορία των ανδρών, βραβεύτηκαν οι Δ. Δημητριάδης, Σπ. Γερολέμου, Κ. Χριστοδούλου και Χ. Μούγιαννης. Στην κατηγορία των γυναικών στο σύνθετο τόξο, τιμώνται οι Στ. Κόκκινου, Σ, Τσαγγάρη, Έλ. Περδικου, Γ. Πετρίδου, Μ. Δικωμίτη.

Τα σωματεία της Κύπρου

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος που παίζουν και τα σωματεία τοξοβολίας, που δίνουν και αυτά τον δικό τους αγώνα για την προώθηση του αθλήματος. Διάφορα σωματεία, άλλα πιο ενεργά, άλλα λιγότερο, προσπαθούν να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν με το άθλημα, δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως η τοξοβολία δεν έχει ηλικία!

Έτσι, ο Σύλλογος Τοξοβολίας Κένταυρος, ο Σύλλογος Τοξοβολίας Λευκωσία και η ΕΘΑ Έγκωμης βραβεύτηκαν για το ομαδικό στο ολυμπιακό τόξο, ενώ για το ομαδικό στο σύνθετο τόξο τα βραβεία πήραν η ΕΘΑ Έγκωμης, ο Σύλλογος Τοξοβολίας Λευκωσία και ο Σύλλογος Τοξοβολίας Λεμεσού.

Και φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί οι αθλητές και οι αθλήτριες που βραβεύτηκαν, ούτε μόνο αυτά τα σωματεία. Ειδικό βραβείο δόθηκε στον τυφλό τοξότη Χρήστο Μισό.