Παγκύπριος αγώνας τοξοβολίας αναπτυξιακών ηλικιών

Ελπίδες για περαιτέρω ανάπτυξη της τοξοβολίας και για ευρύτερη διάδοση του αθλήματος δίνει η συμμετοχή παιδιών κάθε ηλικίας στα σωματεία και τους συλλόγους, που ασχολούνται με το άθλημα σε όλη την Κύπρο.

Όσοι ασχολούνται γνωρίζουν ότι η τοξοβολία είναι ένα άθλημα που δεν έχει ηλικία, καθώς μπορεί κανείς να ασχοληθεί με αυτή ακόμη και όταν είναι μεγαλύτερος. Ωστόσο, η ενασχόληση και το ενδιαφέρον των παιδιών δημιουργεί πάντα προσδοκίες για διάρκεια και περαιτέρω άνθηση του αθλήματος στο μέλλον.

Θέλοντας προφανώς να ενισχύσει αυτή τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό που δείχνουν τα παιδιά μικρότερων ηλικιών για το άθλημα, η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας οργάνωσε ήδη τον πρώτο παγκύπριο αγώνα τοξοβολίας τελικού κυπέλλου αθλητών, που ανήκουν στις λεγόμενες αναπτυξιακές ηλικίες.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας, που βρίσκονται στη Λευκωσία. Ο χώρος γέμισε στην κυριολεξία από παιδιά ηλικίας από 7 έως 17 ετών, που αποτελούν και το “αύριο” της τοξοβολίας στην Κύπρο.

Με ωριμότητα απέναντι στον στόχο

Είναι άλλωστε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι σε όλες τις κατηγορίες της Ομοσπονδίας η συμμετοχή των παιδιών ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 150 λιλιπούτειοι τοξότες δίνουν το παρών στις προπονήσεις και τους τοπικούς αγώνες.

Στον αγώνα τελικού κυπέλλου, μετείχαν οι πρώτες οκτάδες των καλύτερων όλων των κατηγοριών, σε κορίτσια και αγόρια. Για τα παιδιά κάτω των 10 χρόνων η απόσταση με τον στόχο ήταν στα 12 μέτρα, ενώ για τα μεγαλύτερης ηλικίας ο στόχος έφτανε στα 50 μέτρα.

Ανεξαρτήτως από πρωτιές και διακρίσεις, που ενδιαφέρουν ίσως τους επαγγελματίες αθλητές τοξοβολίας, αυτό που πραγματικά εντυπωσίασε όσους παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, ήταν ο επαγγελματισμός των παιδιών που ασχολούνται με την τοξοβολία, η επίγνωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αθλήματος, η ωριμότητα με την οποία στέκονταν απέναντι στον στόχο.

Οι προπονητές των σωματείων, από τα οποία προέρχονταν οι λιλιπούτειοι τοξότες, φάνηκε ότι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με τα παιδιά αυτά, που σέβονταν απόλυτα τους κανονισμούς και τους συμπαίκτες τους.