Στόχος το Παγκόσμιο Παρα-τοξοβολίας για τον Χρήστο Μισό

Με το ενδιαφέρον του να στρέφεται πλέον στην επόμενη παγκόσμια διοργάνωση παρα-τοξοβολίας είναι ο μοναδικός Κύπριος τυφλός τοξοβόλος, Χρήστος Μισός.

Ο αθλητής, που με την αγωνιστικότητα και την στάση του δίνει πραγματικά μαθήματα ζωής, σημείωσε τεράστια επιτυχία στην τελευταία διοργάνωση, στην οποία συμμετείχε, στους πανευρωπαϊκούς αγώνες παρα-τοξοβολίας (Euro 2018 Para – Archery Championships), που έγιναν στο Πίλσεν της Τσεχίας το καλοκαίρι του 2018.

Από τους αγώνες αυτούς, ο Χρήστος Μισός κατάφερε να φέρει στην Κύπρο το αργυρό μετάλλιο, κάνοντάς την υπερήφανη. Όλα αυτά, βέβαια, υπό την καθοδήγηση και τις συμβουλές του προπονητή του. Ανδρέα Ονουφρίου, με τον οποίο γνωρίστηκαν στη Σχολή Τυφλών, στην οποία ο Ονουφρίου πρόσφερε μαθήματα εθελοντικώς.

Η θέληση μέσα μας

Για τον ίδιο, που κατάφερε να κάνει τα αδύνατα δυνατά, μετά από εξαιρετικά μεγάλη επιμονή και προσπάθεια, το αργυρό στους πανευρωπαϊκούς ήταν μια επιβράβευση, μια απόδειξη ότι μπορεί.

Όπως ο 41χρονος Χρήστος Μισός τονίζει συχνά σε συνεντεύξεις του, η τοξοβολία και όλα τα αθλήματα μπορούν να αποτελέσουν “φάρμακο” για κάθε μορφής αναπηρία, καθώς δίνουν τη δύναμη που χρειάζεται για να συνεχίσει κανείς παρά τα προβλήματα. Ο ίδιος έχασε άλλωστε την όρασή του από ένα σπάνιο αυτοάνοσο σύνδρομο σε ηλικία 35 ετών.

Ξεκινώντας από την Ορμήδεια, ο Χρήστος καταβάλλει καθημερινά μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στη Λευκωσία, στο ομοσπονδιακό γήπεδο τοξοβολίας, για προπονήσεις. Τα έξοδα πολλά, όπως άλλωστε και τα έξοδα του ίδιου του αθλήματος. Παρά τις δυσκολίες όμως, δεν τα παρατάει.

Ο Μισός είναι ο μοναδικός τυφλός τοξότης, που έχει εγγραφεί επισήμως στην Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας και ο μοναδικός τυφλός προπονητής στην Κύπρο.

Η επιμονή του, η άοκνη προσπάθειά του να συνεχίσει παρά τις δυσκολίες, δείχνουν ότι η θέληση μπορεί να είναι το “αντίδοτο” για οποιαδήποτε δυσκολία. Ο Χρήστος Μισός δείχνει ότι ο στόχος μπορεί να μην βρίσκεται απλώς στο κέντρο του κύκλου της τοξοβολίας, αλλά μπορεί να βρίσκεται μέσα μας.