Με την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το άθλημα της τοξοβολίας παγκοσμίως αλλά και στην Κύπρο, δεν είναι τυχαίο που η ζήτηση για τόξα, βέλη και λοιπά εξαρτήματα έχει αυξηθεί στο κατακόρυφο.

Τόξα, σκόπευτρα, χορδές, σταθεροποιητές, βέλη, μύτες, φαρέτρες, οπλίστρες, στόχοι… Αλλά και δυναμόμετρα, φτεροκολλητές και πολλά άλλα αντικείμενα, μικρά ή μεγάλα, προφανή ή μη. Η αλήθεια είναι ότι ο ιδιαίτερος αυτός εξοπλισμός, που ένας τοξότης χρειάζεται, ξεπερνά κάθε φαντασία και κυρίως τη φαντασία αυτών που δεν είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το γοητευτικό αυτό άθλημα.

Όλα αυτά, κι ακόμη περισσότερα, θα πρέπει να υπάρχουν στις βαλίτσες του κάθε τοξότη, που “σέβεται” τον εαυτό του! Κι όλα αυτά είναι απαραίτητα όχι μόνο για τη συμμετοχή σε αγώνες, που διοργανώνονται συχνά σε άλλες πόλεις ή ακόμη και σε άλλες χώρες του κόσμου, αλλά είναι απαραίτητα και για τις προπονήσεις των αθλητών που ασχολούνται με την τοξοβολία.

Αύξηση στα καταστήματα εξοπλισμού

Οι τιμές του κάθε εξαρτήματος ποικίλουν, καθώς εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως την ποιότητα, τα υλικά κατασκευής, την εκάστοτε κατασκευάστρια εταιρία, τις δυνατότητες που δίνει κάθε εξάρτημα και άλλα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αγορά όλου αυτού του εξοπλισμού απαιτεί την επένδυση ενός αξιοσέβαστου ποσού, κυρίως αν πάρει κανείς την απόφαση να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την τοξοβολία και όχι μόνο να την αντιμετωπίσει ως ένα χόμπι.

Με δεδομένη, λοιπόν, την αύξηση του αριθμού των αθλητών τοξοτών, δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση και στα καταστήματα τα οποία διαθέτουν προς πώληση (ή ακόμη και προς ενοικίαση) τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για έναν αθλητή της τοξοβολίας. Γιατί, ως γνωστόν, όταν υπάρχει ζήτηση, υπάρχει και αντίστοιχη προσφορά.

Δημιουργείται, λοιπόν, ένας ολόκληρος επαγγελματικός τομέας, καταστήματα φυσικά και κυρίως ηλεκτρονικά, ένας κλάδος που μπορεί να είναι και επικερδής, αν ασχοληθεί με το εμπόριο του εξοπλισμού τοξοβολίας.